Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

με τον όρο προληπτική ιατρική εννοούμε την χρήση διαφόρων μεθόδων για να προλάβουμε τους παράγοντες οι οποίοι μπορούν να προσβάλλουν έναν οργανισμό και να τον κάνουν να αρρωστήσει.

με τον όρο θεραπεία εννοούμε την χρήση διαφόρων μεθόδων της ιατρικής ή της παραϊατρικής με στόχο την αποκατάσταση της βλάβης που ήδη έχει προσβάλλει έναν οργανισμό.

μια απο τις σημαντικότερες μεθόδους προληπτικής ιατρικής είναι η μαλαξοθεραπεια,της οποίας οι ρίζες ξεκινούν απο αρχαιοτάτων χρόνων.
στις αρχαίες κοινωνίες διαφόρων λαών η μάλαξη ηταν συνδεδεμένη με την φιλοσοφία και αποτελούσε τροπο ζωής οχι μόνο των αθλητών και των πασχόντων αλλα και όλων των ανθρώπων, συμπληρώνοντας έτσι τις μεθόδους συντήρησης των οργανισμών τους.

τα οφέλη της μαλαξοθεραπειας δεν έχουν να κάνουν μόνο με την αποκατάσταση τυχόν μυοσκελετικων κακώσεων η παθήσεων.
ενεργεί άμεσα στην αποβολή του άγχους, επιφέρει ηρεμία και επαναφέρει την ψυχική αρμονία του ανθρώπου.

ενα πρόγραμμα μαλαξοθεραπειας κρίνεται απαραίτητο συστατικό για την καθημερινη ευεξια ολων μας και ενδυναμώνει την ασπίδα προστασιας και άμυνας του οργανισμου μας.
συνολο καταλλήλων χειρισμών μπορει να ξεκουράσει,να χαλαρωσει,να καταπραυνει ακομα και να θεραπεύσει εναν οργανισμο.

ανάλογα με τον συνδυασμο των χειρισμων,η μάλαξη διαθετει πολλους τυπους και μεθοδους αντιμετώπισης διαφόρων καταστάσεων,αρχης γενομένης απο έναν απλο πονοκεφαλο,μεχρι και την αποκατάσταση καποιας κακωσης η τραυματισμού.
υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου η μάλαξη, συνδυασμένη ταυτόχρονα με ιατρική θεραπεία συνετέλεσε ακομα και σε εξαφάνιση πολυ σοβαρών ανίατων ασθενειών οπως καρκίνος του πνεύμονα, λευχαιμίες κτλ.

βαρύτατη σημασία εχει να κατανοήσουμε ολοι μας οτι οταν μιλάμε για θεραπεία δεν απευθυνόμαστε μονο στις μεθόδους της ιατρικής επιστήμης για την αποκατασταση των θεμάτων της υγείας μας.

τις περισσότερες φορές η πρόληψη είναι αυτη που μας χαρίζει μια υγειή καθημερινότητα και μας βοηθάει να αποφεύγουμε κινδύνους που απειλουν την ευσταθία του οργανισμου μας

1 σχόλιο:

  1. avrio tha vriskomai sthn kavala.opoios endiaferetai na rotisei otidhpote eite na me synanthsei eite na kanei xeiromalaksh mporei na epikoinonisei mazi moy sto blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για μένα :

Oνομάζομαι Ματζουράνης Νικόλαος και κατάγομαι από την Kαβάλα.

Με την δημιουργία αυτού του blog, σκοπό έχω να μεταφέρω και σε εσάς την μαγεία, την δύναμη, και την αρμονία που μπορείτε να χαρίσετε στην ζωή σας βάζοντας στην καθημερινότητα σας, τον ανάλογο για εσάς τύπο μάλαξης, καθώς επίσης και να σας μεταφέρω τις αλήθειες και ότι πρέπει να γνωρίζετε γύρω από τον τομέα την υγείας.








Από το Blogger.

Αναγνώστες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο