Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

οι κοινωνίες στις μέρες μας έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ,την εκδήλωση συναισθημάτων αγάπης μεταξύ των μελών τους,διότι η έντονη καθημερινότητα και το άγχος,είναι καταστάσεις που έχουν ατροφήσει τους μηχανισμούς άμυνας των ανθρώπων.

η ανακοπή της αναπνοής είναι μια κατάσταση η οποία μπορεί να προκληθεί τόσο από κάποια έντονη ψυχολογική πίεση,όσο και από μια οργανική αδυναμία η ασθένεια.
η εκδήλωση των συναισθημάτων αγάπης,συμπόνοιας και αλληλοβοήθειας ίσως είναι εξίσου σημαντικά όσο και η ιατρική αντιμετώπιση σε μια τέτοια περίπτωση αφοί μπορούν να κρατήσουν τον ασθενή στην ζωή μέχρις ότου να καταφθάσει στο πλάι του η πλησιέστερη ιατρική βοήθεια.

πρεπει βεβαια να σημειωσω οτι απο μονη της η καλη θεληση και η προθυμια,χωρις τις καταλληλες βασικες γνωσεις αποκαταστασης,δεν ειναι ικανη να αποδωσει καρπους.
ειναι πολυ φρονιμο λοιπον για ολους μας να φροντισουμε να μαθουμε λιγους βασικους κανονες των πρωτων βοηθειων,ωστε να σταθουμε ανταξιοι σε περιπτωση που καποιος συνανθρωπος μας βρεθει στην αναγκη μας.
αρχικα θα πρεπει να εφοδιασουμε τον εαυτο μας με θαρρος και ψυχραιμια,και με την χρηση καποιων καταλληλων χειρισμων θα καταφερουμε να κρατησουμε στην ζωη τον ασθενη.
συγκεκριμένα στην ανακοπή της αναπνοή πρέπει πρώτα από όλα να διαπιστώσουμε αν το θύμα έχει ακόμα σφυγο,ότι δηλαδή η καρδιά του δουλεύει ακόμα,έστω και αργά.

έπειτα ελέγχουμε αν κάποιο υλικό φράζει την αναπνευστική του οδό και όταν ανακαλύψουμε το οτιδήποτε με το δάχτυλο μας προσπαθούμε να το αφαιρέσουμε.
στη συνεχεία του δίνουμε το φιλί της ζωής.(ανεβάζουμε το κεφάλι του λίγο ψηλά,ενώνουμε τα χείλη μας στα χείλη του,κλείνουμε την μύτη του,και φυσάμε δυνατά).

κατοπιν με τα χερια μας πιεζουμε ρυθμικα περιπου στο σημειο της καρδιας του και κατω απο το στερνο για 20 δευτερολεπτα και επαναλαμβανουμε για οσο χρειαστει.
τρια ειναι τα συμβαντα που πιθανον να ακολουθησουν μιας τετοιας καταστασης:

1.να φτασει η ιατρικη βοηθεια,
2.να επανελθει ο ασθενης,
3.να χασει την ζωη του ο ασθενης.

οποιο ομως και αν ειναι το αποτελεσμα,η ηθικη μας ευθυνη απεναντι στην ανθρωποτητα λειτουργησε επαρκως και δημιουργησε προυποθεσεις για σωτηρια τυχον αλλων συνανθρωπων μας.

σας προτρέπω να ακολουθείτε τις σελίδες μου.ειναι μια ευκαιρία για όσους δεν γνωρίζουν,να μάθουν και για όσους γνωρίζουν να οπλιστούν με παραπάνω θάρρος,γιατί όπως θα ξανατονισω είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

0 σχόλια:

Για μένα :

Oνομάζομαι Ματζουράνης Νικόλαος και κατάγομαι από την Kαβάλα.

Με την δημιουργία αυτού του blog, σκοπό έχω να μεταφέρω και σε εσάς την μαγεία, την δύναμη, και την αρμονία που μπορείτε να χαρίσετε στην ζωή σας βάζοντας στην καθημερινότητα σας, τον ανάλογο για εσάς τύπο μάλαξης, καθώς επίσης και να σας μεταφέρω τις αλήθειες και ότι πρέπει να γνωρίζετε γύρω από τον τομέα την υγείας.








Από το Blogger.

Αναγνώστες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο